Olen ollut hieman epäsäännöllinen viime aikoina. Nyt on
kuitenkin taas aika taas palata normaaleihin kirjoitusrytmeihin. Hyvää sateista
sunnuntaita kaikille! Normi lukuvinkkien sijaan tarjoan teille myös hiukan
henkilökohtaisia ajatuksia ja sekalaisia horinoita jotka eivät välttämättä omaa
luukkuaan ansaitse mutta on syytä ölähtää.
Tykkään seikkailla ja kokea jos jonkinlaista, ja sen
kunniaksi otin tällä viikolla kolmen päivän miniloman espanjaan ja tarkemmin Barcelonaan.
Tajuttoman hieno reissu, Barcelona on kaunis ja monipuolinen kaupunki. Olen matkaillessakin aika minimalistinen ja aistillinen tyyppi. Haluan vain nähdä, kokea ja aistia mahdollisimman paljon. En ostella krääsää basaarista. Tähän tavoitteeseen
Espanja osoittautui hienoksi mestaksi, ruoka oli älyhyvää, herkkukojuja, aitoa lihaa ja
sokeria sekä loistojäätelöä oli joka kulmalla, mutta samalla katseltavaa ja
ihasteltavaa oli paljon. Opin kuitenkin tällä matkalla joitakin hienoja seikkoja
jotka heijastuivat paikallisesta katalonian kulttuurista.
Maisemat tässä mestassa olivat kyllä välillä niin mykistäviä. |
Ateriarytmiajattelu on turhaa. Olenkin tätä asiaa käsitellytennenkin, mutta matkallani tämä ajattelu korostui. Millainen oli tyypillinen
ateriarytmi? Aamupalaksi kahvia, korkeintaan pieni leivos tai vastaava
hiilaripala. Jättimäinen lounas, pikkuisen tapaksia myöhemmin päivällä, ja iso
illallinen vasta kymmenen aikoihin illalla. Joidenkin typerien dogmien mukaan
tämän pitäisi olla täysin idioottimaista ja varma johdanne ylipainoon. Eihän
noin myöhään saa syödä paljon, eikä aamupalaa tulisi jättää noin huomiotta.
Mutta se toimii. Ei välimeren kansa ole mitenkään erityisen ylipainoista saati
sairasta. Tällaisella syömisellä on oikeastaan myös tieteellistä pohjaa ja se
toimii nätisti yhteistyössä hormonitoimintamme kanssa, etenkin jos harrastamme
samalla liikuntaa. Mutta tosiaan, opetus oli siinä että ei ole vain yhtä oikeaa
rutiinia tai rytmiä syödä. Totuus löytyy suuremmasta kuvasta.
Ruokarajoitukset ja gluteenittomuus on höpöhöpöä. Sanotaanko
että reissuni oli hyvin pro-gluteeni. En välttänyt viljoja pätkän vertaa.
Viljan ja gluteenin välttely on kasvanut naurettaviin muoti-ilmiön mittoihin
aivan syyttä. Haemme tekosyitä sille viljamahallemme joka löytyy peilistä tai
huonolle energiattomalle ololle joka johtuu aivan muusta kuin gluteenista.
Espanjassa ei siltä voinut välttyä, enkä halunnutkaan. Leipomoita oli joka
kulmassa, leipää sai aina ja se oli hyvää ja tuoretta. Söin paljon hiilareita
eikä se todellakaan tuhonnut minua. Samoin rasvaista lihaa tuli kulutettua
paljon esimerkiksi makkaran ja muiden hienojen liharuokien seassa. Rasvan
demonisointi on ihan yhtä hölmöä kuin hiilareidenkin tai jonkun ravintoaineen.
Lopetetaan tämä turha neuroottisuus ja syödään elämäämme parhaiten sopivalla
tavalla, jooko?
Kolmas idea tuli Siestasta. Olen kirjoittanut siestasta ja päikkäreistä muualle aikaisemmin. Espanjan reissulla huomioni kiinnittyi
paikalliseen stressittömyyteen, kiireen puuttumiseen ja huolettomuuteen. Päivän
lepotauon aikana ei ollut kummallista tulla oluelle tai viinilasille tai
leivokselle ja kahville kesken päivää ja istua vaan auringosta nauttien.
Millään ei ollut kiire, hengailtiin tuttujen tai ystävien kanssa, nautittiin
elämästä. Keskellä päivää. Vaikka kaikilla ei varmasti näin ollut, huokui koko
kaupungista paljon enemmän positiivista energiaa ja huolettomuutta mitä
esimerkiksi Suomen hektisessä ja akuutissa työpäivämaailmassa ei nähdä.
Luin reissun aikana myös mahtavan kirjan, jonka haluan jakaa
kanssanne. Kyseessä on Dan ja Chip Heathin Switch. Tämä kirja kertoo
muutoksesta ja sen tekemisestä. Voin suositella tätä lukupätkää kenelle vain
joka haluaa kehittää ja muuttaa mitä tahansa: yritystään, parisuhdettaan, joukkuettaan,
itseään. Kaikki tekemisemme ja ratkaisumme nojaa psykologiaan ja omiin
valintoihimme ja haluihimme. Järkeily ei riitä, vaan oikea muutos vaatii myös
tunnetason nostamista pöydälle. Kirja antaa loistavia käytännön esimerkkejä ja
ratkaisuja muutoksen aikaansaamiseksi. En voi suositella tätä tarpeeksi.
Myös UniFitissä tapahtuu jatkuvasti! Olemme taas kerran
päivittäneet Youtube -kanavaamme, tällä kertaa useilla erilaisilla
levytankoharjoitteilla. Tsekkailkaa sieltä lisää vaihtelua harjoitteluunne.
Haluatko tarkempaa ohjausta liiketekniikkaan? Meihin voi aina olla yhteydessä
niin blogimme, sähköpostimme kuin facebookkimmekin kautta, ja autamme
mielellämme missä vain harjoitteluun ja elämään liittyvässä. Tämän lisäksi
asiakkaamme pääsevät aina käsiksi erilaisiin artikkeleihin ja jokaisen liikkeen
tekniseen opastukseen ainutlaatuisen Kuntopankkimme ansiosta! Siinäpä yksi
loistava syy lisää hypätä valmennuskelkkaamme.
Hyvää tulevaa viikkoa, muistakaa taas ottaa askeleita kohti parempaa!
Jepa! Barcelona on erittäin mykistävä, kokemusta vielä tosin vain sen verran, että lentokentältä bussilla huristelin kaupungin läpitte ja jatkoin matkaa pohjoisempaan, en malta odottaa, että pääsee sinne kunnolla ihastelemaan paikkoja.
VastaaPoistaIte en oo vieläkään oppinu et aamiaisella ei tartte ahdata niin paljon ruokaa, lounas tulee melkeen heti perään, ei ihan ehdi ruoka sulaa.. Ja ruuista, ihan tajuttoman hyviä, normisti oon niin tarkka siitä mitä suuhuni laitan, mutta täällä syön mitä tarjotaan :) Ja tähän mennessä kaikki on ollut ihan törkeen hyvää.. hieman pelottaa kuin pulleana sitä Suomeen palaa kolmen kuukauden jälkeen