13.4.2014

Viikon Lukuvinkit 15/2014

Hieno viikko taas takana! Itselläni ehdottomasti suurin saavutus oli vanhan penkkipunnerrusennätykseni murskaaminen. 100kg meni vihdoin rikki. Se vaati helvetisti kovaa työtä ja hieman tavallista kapeamman otteen. Rumahan tuo toisto oli, mutta ennätys kuin ennätys! Yläfemmoja kaikille. Nyt tsekkaillaan viikon lukemisiani taas. Aluksi omat artikkelini, joista toinen kirjoitettiin Rovaniemen ROIHU-projektiin liittyen. Syömisen terveysvinkit olivat hyvin suosittu ja luettu artikkeli, kannattaa tsekkailla jos et vielä ole lukenut:

5 Vinkkiä parempaan syömiseen

Minne me tähtäämme?


Sitten muihin vinkkeihin, tarjolla tällä viikolla menestymisestä, lihavuudesta ja luovuudesta. Lisäksi hieman ristiriitaa ja pahaa henkeä!

Nicholas Bronkall: The Secret to Success
Menestyminen on hassu asia. Kaikki me etsimme aina pikaratkaisua ja salaisuutta parempaan elämään. Eikä sitä oikeasti ole. Avain on pitkäjänteisyydessä, tahdossa ja kovassa työssä. Nicholas Bronkall sanoo sen hyvin: Your life is up to you

Adam Bornstein: Why are we fat?
Adam Bornsteinin artikkeli lyö pelottavan läheltä omia kirjoituksiani kehonkoostumuksen muokkaamisesta ja "oikeanlaisesta syömisestä". Mielestäni painotamme usein aivan vääriä asioita, ja katselemme aivan vääriä lukuja. Mikä hyvässä ruokavaliossa on oikeasti tärkeää?

Jari Tapio: Harjoittelun muoti-ilmiöt: Crossfitin pimeä puoli
Tämä artikkeli herätti lievästi sanottuna keskustelua ja paljon närää tietyissä yhteisöissä. Jari on viisas kaveri ja omaa hyvin samanlaisen ajatusmaailman kuin minäkin, ja artikkelissa on paljon sellaista jonka kanssa olen täysin samaa mieltä. Crossfit on hyvin kiistanalainen harjoitusmuoto, joka sisältää paljon hyvää, pahaa ja rumaa. En kuitenkaan nyt aiheesta lähde avautumaan sen tarkemmin, muodosta sinä oma mielipiteesi Jarin artikkelista.

Juha T. Hakala: Luova laiskuus

Vuorossa onkin tällä kertaa kirja. Tällä viikolla luin vähän spontaanisti löytämäni Juha Hakalan Luova Laiskuus -kirjan. Kirja kertoi ideoinnista, luovuudesta ja siitä kuinka oikeasti saamme aikaan jotain. Usein ratkaisu on rentoutuneessa ja vapautuneessa mielentilassa. Olen itsekin pohjimmiltani laiska ja nautinnonhaluinen persoona, joten tämä kirja osui monessa kohtaa täysin oikeaan. Parhaat ideani syntyvät usein täysin satunnaisissa tilanteissa kun asiaa ei edes tule ajateltua.

Hyvää alkavaa viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti