27.4.2014

Viikon lukuvinkit: 17/2014

Kesä alkaa vihdoin saapua Rovaniemelle. Rantakuntoa tavoitellessanne lukaiskaa läpi viikon parhaat artikkelit. Itse kirjoittelin tällä viikolla siitä kuinka tauko dieetistäsi voi jopa olla terveyden ja etenkin mielenterveyden kannalta suositeltavaa. Lukaise läpi mitä tapahtuu kun repsahdus sallitaan!

Tutkimuspoiminnat II: Saanko pitää tauon?

Sitten muita artikkeleita. Tällä viikolla päästään faskian ihmeelliseen maailmaan, lisäksi katsotaan dieettien myyttejä, neuroottisuutta ja ruokavalion pääperusteita.

Sami Sundvik: Painonhallinnan lyhyt oppimäärä
Kirjoitin itsekin hyvin samanlaisesta aiheesta muutama viikko takaperin. Sami on hyvin paljon samoilla linjoilla kuin minäkin, ja linjaa nätistä hyviä ja toimivia ajatuksia järkevään ja pitkäkestoiseen terveyteen ja kehonkoostumuksen muokkaamiseen.

Jari Tapio: Faskia: Ylihypetettyä biologiaa
Fysioterapeutti Jari Tapio tökkii taas heikkoja jäitä ja lähtee kyseenalaistamaan uusia liikunnallisia ja hyvinvointiin liittyviä ilmiöitä. Nyt vuorossa on faskia, tämä mysteerinen kudos lihastemme ja elintemme ympärillä. Itse en puutu juurikaan siihen kuka on oikeassa, mutta faskian tieteellinen teoria on hyvin mielenkiintoinen ja siihen liittyvät hoitotekniikat ja ajatukset ovat ohjanneet meitä parempaan suuntaan. Nykyään keskitytään paljon laajemmalle kuin vain yksittäisten lihasten anatomiseen tarkasteluun, ja nähdään kokonaiskuva paremmin. Faskiaa ei mielestäni ymmärretä aivan täysin vielä, mutta odotan mielenkiinnolla jatkuvasti uutta tutkimustietoa.

Yoni Freedhoff: Modern Day dieting myths: osat 1,2,3,4,5,6,7,8
Yoni Freedhoff on lääkäri ja se hyvinvoinnin ammattilainen jolla tuntuu olevan maalaisjärki ja kohtuu kaikessa toiminnassaan mukana. Ei rahastuskikkoja eikä erikoismetodeja, vaan toimivia ratkaisuja. Tekstin sijasta päästään lyhyisiin minuutin mittaisiin videoihin jotka käsittelevät dieettiin ryhtymistä ja siihen liittyviä myyttejä. Murskaukseen pääsevät muun muassa ruokien kiellot, huijaaminen, vain nälkäisenä syöminen ja se, että laihduttaminen = kärsimystä.

Hyvää alkavaa kesää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti