20.4.2014

Viikon lukuvinkit 16/2014

Viikko vierähti taas kovaa vauhtia pääsiäisen myötä. Loman kunniaksi ota tästä luettavaa iltojen ratoksi! Oma kirjoitukseni herättikin tällä viikolla kovasti keskustelua, aiheena oli ateriarytmit ja painotus oli etenkin aamupalan tärkeydessä. Jos et ole vielä artikkelia lukenut, lukaise se ja ota kantaa!

Päivän tärkein ateria: Sinulle syötetään valheita

Sitten muihin hyviin lukupätkiin.

Jukka Mäennenä: Toiminnallinen/Funktionaalinen harjoittelu
Erittäin hyvä ja todella kattava postaus siitä nykyään niin hassusta ja epämääräisestä sanasta. Mitä oikeasti on toiminnallinen harjoittelu? Itse vältän termin käyttöä koska se on niin riippuvainen tilanteesta, yksilöstä ja tavoitteista ja omaa hyvin vähän kontekstia yksinään. Miksi ohjelmoisin kenellekkään harjoitteita jotka eivät olisi yksilölle toiminnallisia, eli tavoitteenmukaisia? 

Mike Robertson: 5 More thoughts on Energy System Development
Mike Robertson jakaa vielä viisi ajatusta edellisten kymmenen jatkoksi energiajärjestelmistä ja niiden harjoittamisesta. Tällä kertaa painotus on matalatehoisessa ja aerobisessa liikunnassa, joka tuntuu nykypäivän suurtehoisen ja kiireisen liikunnan keskellä jäävän usein taka-alalle. Kyseessä on kuitenkin maksimivoiman kanssa kaiken liikkumisen ja suorituskyvyn perusta. 

Katie Fesler: The Craving Brain
Mistä makeannälkä tulee? Entä miksi himoitsemme vain tiettyjä ruokia, tai miksi jotkut syövät esimerkiksi multaa tai paperia? Tämä artikkeli antaa hyvää tietoa simppelisti selitettynä kaikenlaisista ruoan kaipuista. Jokaisellä meistä on varmasti se ruoka mitä joskus vaan pitää saada, eikä sitä oikeastaan voi selittää sen kummemmin. Kivaa ei kuitenkaan ole ennen kuin se himo on taltutettu. Mukana myös hyviä niksejä näiden himoilujen hillitsemiseen

Dean Somerset: 55 Reasons why the deadlift is the best of all time
Maastaveto on paras harjoite mitä ihminen voi tehdä, ikinä, ikuisesti ja aina. Mielestäni lähes jokaisen tulisi sisällyttää maastavetoa harjoitteluunsa edes jossain määrin. Se tunne, kun pitää käsissään älyttömän määrän kylmää rautaa ja päässä heittää, silmissä näkyy tähtiä ja keho tärisee, on parhaimpia maailmassa.

Hyvää Pääsiäistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti