13.6.2014

Operaatio Kehonmuokkaus, osa II


Olin dieetillä. Olet varmaan itsekin joskus ollut. Jos et lukenut viimekertaista alustustani pieneen kehonmuokkausprojektiini, käy lukaisemassa se. Kuitenkin, jos et jaksa sitä nyt tehdä, otin kesän alkuun projektiksi kuuden viikon aikana pudottaa niin paljon rasvaa kuin siinä ajassa kerkeän. . Nyt haluan hieman jakaa tämän operaation tuloksia.

En missään nimessä pyrkinyt mihinkään kehonrakentajan mittoihin enkä sellaisissa rasvaprosenteissa nyt istukaan, eikä minua voi kuvata kummoiseksi lihapääksi ulkomuodoltani. Minulla ei ole intohimoa kehittää omaa kehonkuvaani siihen suuntaan. Harjoittelen koska haluan mahdollisimman paljon voimaa, mutta samalla haluan pitää kehoni hyvinvoivana ja painoni sekä rasvaprosenttini kohtuullisissa lukemissa. Tästä huolimatta halusin tosiaan ymmärtää prosessin jolla kehonkoostumusurheilija joutuu läpikäymään.

Tämän postauksen tarkoitus ei ole esitellä kehoani tai pröystäillä millään. Olin muutenkin syvästä epävarma kannattaako tuloksien kuvia edes julkaista muun muassa koska satun nyt olemaan suhteellisen traumatisoitunut omasta kehostani ja sen esittelemisestä (tästä lisää myöhemmin), enkä halua vaikuttaa urvolta joka on tullut blogiin esittelemään six packiaan.

Tulin siihen tulokseen, että kokonaisuuden esittelemisestä on lisäarvoa lukijalle. En missään nimessä suosittelisi tai ohjaisi asiakastani tämän ohjelman läpi, ellei tarkoitus olisi puhtaasti kilpailullinen. Puhuin tästä kattavasti viime artikkelissa. Minulla oli aivan liian kiire pysyviin ja päteviin tuloksiin. Halusin kuitenkin tuoda ilmi ja näyttää sen, että nämä pikaprosessit oikeasti toimivat kun tietyt rajat asetetaan ja niitä noudatetaan. Se ei vaadi TV-ohjelmia tai kalliita supervalmentajia. Rasvanpoltto ja kehonmuokkaus toteuttavat periaatteessa yksinkertaisia sääntöjä ja lainalaisuuksia. Eri asia on, miten tätä prosessia lähdetään lähestymään ja millaisia tuloksia lopulta halutaan saada aikaan. Tarkastellaanpa nyt hieman mitä kävin lävitse. 

PROSESSI

Valitsin toimitavaksi melko vähähiilihydraattisen, korkearasvaisen ja korkeaproteiinisen dieetin. Tämä käytännön syistä sen takia koska hiilihydraatit on helpoin karsia samalla pitäen proteiinimäärät korkeina ja sitä kautta päiväni kylläisempinä ja kehoni tehokkaampana. Korkeat proteiinimäärät myös varmistivat lihaksien mahdollisimman vähäisen tuhoutumisen. Oliko tämä paras tapa? Riippuu yksilöstä. Ei todellakaan ainut vaihtoehto eikä välttämättä juuri sinulle toimivin. Tämä oli polku jonka minä valitsin ja jossa päätin pysyä. Ruokavalioni siis koostui puhtaasti kasviksista, lihasta, maitotuotteista ja kananmunista ja ravinto oli jaettu neljälle tai viidelle aterialle päivässä. 

Kuitenkin kaikki suoranainen ravinto tuli siis aidosta mahdollisimman vähän prosessoidusta ruoasta.  Tämän kylkeen pidin pari täyttöpäivää jotta saisin hormonitasot pidettyä edes jollain tapaa inhimillisillä tasoilla. Kalorimääriä pudotin viikkojen edetessä ja painon pudotessa, ne olivat kuitenkin hyvin väkevästi rajoitetut. Vaikka samalla vältin prosessoitua safkaa, otin tueksi myös paljon erilaisia lisäravinteita jotta saisin edes hieman ylläpidettyä lihasmassaani, mielenterveyttäni, sekä hormonitasapainoa ja vastustuskykyä. 
 
Liikunta koostui voimaharjoittelusta neljä kertaa viikossa, sekä satunnaisista 20 minuutin intervalliharjoituksista 0-2 kertaa viikossa. Eli perinteistä rasvanpolttoaerobiaa ei harrastettu.

TULOKSET

Kuuden viikon aikana vyötäröltäni (navan kohdilta mitattu) tuhoutui 6cm. Myös muualla kehossa tapahtui kutistumista, etenkin lantio ja reidetkin kaventuivat merkittävästi. Rintakehään sain oikeastaan lisää kokoa, mutta sen onnistuminen on täysin toisen päivän aihe. Aloitin prosessin reilu 82 kiloa painavana, rasvaprosentti tällöin oli 16 % seuduilla. 

Lopettaessani 40 päivän jälkeen painoni oli pudonnut kohtuulliset 7 kiloa, josta suurin osa oli selkeästi nestettä ja rasvaa. Mahdolliset lihasmenetyksetkin ovat kuitenkin todennäköisiä. Rasvaprosenttia en päässyt mittaamaan mutta olettaisin sen olevan 10–12 % seuduilla. Voimatasot pysyivät prosessin aikana suht hyvin kohdillaan, monissa harjoitteissa kehitystä jopa tapahtui, teinhän dieetin aikana perinteisen maastavedon ennätyksenikin! Voidaan siis puhua hyvin onnistuneesta projektista.Kuvista voi myös havaita lievät lihasepätasapainot ja törkeän ryhtivirheen! Fysioterapeutille remonttia tiedossa.

Kuten aikaisemmin puhuin, opin tästä projektista paljon. Haluan sen käydä kanssanne läpi tarkemmin vielä seuraavassa tekstipalikassa, jonka saatte luettavaksi ensi viikolla!

Haluatko sinä kuitenkin samanlaisia tuloksia vähemmällä tuskalla ja pienemmällä stressillä? Liity mukaan etä- tai lähivalmennukseemme. Elämäsi muuttaminen ja hyvinvointisi ja onnellisuutesi edistäminen on paljon yksinkertaisempaa ja helpompaa kuin uskot, anna meidän auttaa. Muutoksen tulisi olla osa elämääsi, ei toisin päin. Elämäntapa- ja liikuntaohjauksemme myötä saat pysyviä tuloksia ja paljon muutakin kuin vain muuttuvan luvun vaa’alla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti