22.6.2014

Sunnuntain sekalaista Tajunnanvirtaa II

Taas kerran jaettavani on kasa lukuvinkkejä, mutta haluan taas kerran höpistä muustakin joka ei ehkä omaa blogipostiaan ansaitse. Toivottavasti juhannus sujui huolettomissa ja loukaantumisvapaissa merkeissä. 

KUULUMISIA

Sunnuntai on mukava päivä. Normiarkeeni kuuluu aamupäivän simpsonit-maratonia ja hirveä määrä nettiartikkeleiden ja kaiken kivan lukemista, ensi viikon suunnittelua ja menneen viikon tarkastelua. Tämän lisäksi pomppaan itse tänään ryhmäliikunnan saappaisiin ja kurvaan Hirvaalle ohjailemaan kahvakuulailua. Siitä tulee mielenkiintoista ja odotan innolla. Kahvakuulailu on yksi omia suosikkejani kun puhutaan lihaskuntoharjoittelusta; Se on yksinkertaista, ympäristöstä vahvasti riippumatonta ja älyttömän tehokasta. Yksi suurimpia liikuntasuosituksiani on ostaa kotiin kahvakuula, naisille 8-12kg on sopivin, miehille pääasiassa taas 16-20kg sopii hyvin. Itselläni on sikahieno 20kg Neopreenikuula CompactFitiltä. 

Hei, valmennustoimintamme jatkaa kasvuaan! Kuluneella viikolla kaksi sankaria aloitti kuntoilu- ja elämäntapojen remppaamisensa kohti parempaa hyvinvointia UniFitin valmennuspalveluiden kautta. Mahtava homma. Jos sinua kiinnostaa myös lähteä juuri SINULLE muovattuun valmennukseen mukaan, tarkista palvelumme ja tarjontamme Tuotteet välilehdestä

KOKKAAMISTA

TOP3 suosikkiasiani IKINÄ: 
1. Painavien asioiden nostelu
2. Loistava musiikki
3. RUOKA

Tykkään kokkailusta erittäin paljon. Herkullinen, aito ja (useimmiten) itse tehty ruoka on yksi suurimmista kulmakivistä terveyteen ja onneen. Tästä johtuen luen paljon reseptejä, kokkauskirjoja ja kaikkea sen sellaista. Ja tottakai syön ja maistelen paljon missä ikinä satun olemaankin. Yksi ravitsemus- ja terveystiedon ykkösmiehistäni Yoni Freedhoff jakoi blogissaan Weighty Matters linkin mahtavaan keittokirjaan, jonka on luonut Leanne Brown. Keittoirjan nimi on "Good and Cheap", joka on nimensä mukaan täynnä pieniä, simppeleitä ja pääasiassa halpoja reseptejä ja yksinkertaisia ohjeita jokatasoiselle kokille. Jos englannin kieli ei ole ongelma, lataa keittokirja ilmaiseksi TÄSTÄ (PDF-tiedosto!)

Tässä myös yksi resepti, jonka haluan jakaa kanssanne. Se löi minut ällikällä tällä viikolla kun sain satunnaisen idean hieman kokeilla. Tein nimittäin peruna-kukkakaalimuusia. Siinä missä se sisältää hieman vähemmän kaloreita ja hiilareita kuin normimuusi, on tämä resepti myös mahtavatapa piilottaa lisää kasviksia ruokavalioosi. Kukkakaali on muutenkin hyvin aliarvostettu herkku, ja onkin aivan älyterveellinen vihannes kaikkine kivoine ravintoaineineen. 

Peruna-kukkakaalimuusi:

Kukkakaalia
Perunoita
Voita (maun ja koostumuksen takia)
Vettä (Koostumuksen takia. Voit käyttää varmasti myös maitoa/kermaa/mantelijuomaa tai vastaavaa)
Mausteita (itse käytin rakuunaa, rosmariinia ja suolaa ja pippuria. Valitse omat aseesi makusi mukaan)

Keittele perunat ja höyrytä samalla kukkakaalin palaset pehmeiksi. Heitä kaikki blenderiin ja lisää voi ja tilkka nestettä ja anna palaa. Koeta päätyä muusinkaltaiseen koostumukseen, ja lisää simppelisti mausteet loppuun. Yksinkertaista, älyttömän herkullista ja helppoa!

LUKUVINKKIÄ

Sain tällä viikolla luettua taas helmen kirjan. Kyseessä on Charles Duhiggin The Power of Habit. Jaoinkin muutamia ideoita jo aikaisemmin tällä viikolla FB-sivuillamme ja Twitterissä. Tämä on ihan mahtava kirja, ja suosittelisin sitä kaikille jotka tapojaan ja elämäänsä haluavat muuttaa, oli se sitten business maailmassa tai omassa arjessasi. Kirja sisältää paljon tarinoita, käytännön esimerkkejä ja vahvaa tieteellistä perustelua, mutta on silti helppolukuinen ja hyvin ymmärrettävä ja koostettava.

Lapland Bootcampsin Laura Peippo kirjoitteli tällä viikolla Teknologiavapaasta treenistä, mikä osuu nyky-yhteiskuntamme arkaan paikkaan. Siinä missä tykkään itse tykittää Obituarya kuulokkeistani salilla ollessani, on kännykkä ja kaikki muu teknologiahärpäke visusti repussa tai kaapissa ja pysyy siellä kuntoilun ajan. Teknologian liikakäyttö näkyy nykyään törkeänä asioiden monimutkaistamisena ja infoähkynä. Ehkäpä pärjäisimme ilmankin.

Kuten sanoin, tykkään nostella painavia asioita. TÄSSÄ siis hieno Ines Subashkan tekstinpätkä siitä josta löydät 18 syytä varmasti pysyä pois sellaisesta hulluttelusta! Etenkin jos olet nainen.

Hyvää alkavaa viikkoa, toivottavasti juhannuksesta palautumisenne on tehokasta!

https://www.facebook.com/UnifitOy


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti